Zondag 2 juli 2023
rss
Weerstation Doetinchem Watertoren

Weerstation Doetinchem Watertoren

Weerstation Doetinchem Watertoren is een stadsstation op een hoogte van 14 meter boven NAP, dat ligt tegenover de watertoren in Doetinchem. Een stadsstation wil zeggen dat er invloed kan zijn van omliggende bebouwing, waardoor de temperatuur in de winter en zomer iets hoger kan liggen dan op het platteland. Er wordt gemeten met een Vantage Pro 2 met geventileerde weerhut en draadloze gegevens overdracht naar een console (afleesscherm). De gegevens worden iedere 5 minuten geupload naar internet en zijn op deze site af te lezen onder 'Livegegevens'. Windmeting vindt plaats op 10 meter hoogte, zonder hinder van omliggende gebouwen of bomen. Weerstation Doetinchem Watertoren is aangesloten bij  Hetweeractueel.nl. De automatische weerstations van bijna 400 weeramateurs uit Nederland en Belgie geven aan deze site 24 uur per dag de weergegevens door.

Het weer


Weersverwachting

het weer
 


Weerstation

Onderstaand twee foto's van het weerstation.

Bovenste foto de geventileerde weerhut en regensensor.

 
 

Windmeting vindt plaats op een hoogte van 10 meter. Tevens bevindt zich hier één van de vijf bliksemdetectie sensoren in Nederland van Weerplaza. Deze sensor is in staat bliksem te detecteren op circa 2.000 kilometer afstand! 
 

 

Fileinformatie

TwitterActueel weer Doetinchem

BouwCommunicatie

Weerstation Doetinchem Watertoren, Oude Terborgseweg 199b, 7004 DW Doetinchem, tel 0314-325557, fax 0314-361838, frank@bouwcommunicatie.nl