rss

 

Bureau BouwCommunicatie


U
zoekt iemand die kennis heeft van de bouw en ondersteuning kan bieden bij uw communicatie met uw relaties. En u houdt ook wel van korte communicatielijnen en een bureau waarmee u nu eens niet verzandt in eindeloze brainstormsessies en dikke communicatieplannen.

Dan is de mogelijkheid groot dat Bureau BouwCommunicatie in uw behoefte voorziet. U kunt bij dit bureau terecht voor de meest uiteenlopende journalistieke producties en communicatie-advisering. Bureau BouwCommunicatie is een strategisch samenwerkingsverband van communicatieprofessionals die de taal spreken van de bouwnijverheid.

Specialiteiten: bouwregelgeving (Bouwbesluit), bouwuitvoering, duurzaam bouwen, grond-, weg- en waterbouw, energiebesparing bouw, bouwmaterialen, bouwsystemen, veilig werken en arbeidsomstandigheden.

Hoofdredactie van: BouwTotaal (NHU), GWW-Totaal (NHU), Bouwkwaliteit in de praktijk (BIM Media) en EnergieGids (Sdu uitgevers).

 

Frank de Groot voor BouwTotaal op Locatie

 Bouw Nieuws

Top

De installateur en het klimaatkonijn

Nog nooit was de gemiddelde temperatuur op aarde zo hoog als vorig jaar. En 2016 was al het derde recordjaar op rij. Die verontrustende trend laat zien waarom het klimaat hét leidende thema moet zijn in de komende kabinetsformatie.
Lees meer ...

Kantoorproject drukt TBI in het rood

TBI wist de omzet in 2016 op peil te houden en zag de orderportefeuille flink stijgen. Toch veranderde een zekere winst in een operationeel verlies van 7,3 miljoen euro doordat het bedrijf een fors verlies moest nemen op de bouw van het European Patent Office (EPO).2016 was eigenlijk geen slecht jaar voor TBI. Door de oplevende woningbouw bouwde en verkocht het Rotterdamse bouw- en techniekconcern fors meer woningen. Ook in de utiliteitsbouw en de infra wist TBI te groeien en de winstgevendheid te vergroten.
Lees meer ...

Tenderen een spel of een serieuze zaak

Tenderen. Ons werkende leven hangt ervan af. Een opdracht niet binnenhalen is het meest frustrerende wat er is en wanneer je ‘wint’ voel je je euforisch en trots.Winnen en verliezen. Het klinkt als een spel. Als het al een spelletje is, is het eerder topsport dan just a game: je zet alles op alles om telkens weer de beste prestatie neer te zetten. Het plezier in het spel, de steile leercurve en het zicht op winst zijn de belangrijkste drijfveren. Die druk op de ketel geeft ons energie, maar het brengt geen brood op de plank.
Lees meer ...

Bouwregelgeving Nieuws

Top

Kamp aardbevingsnorm in Bouwbesluit risico voor bouwproductie

Verplichte bouwregels met betrekking tot aardbevingen staan nog altijd niet in het Bouwbesluit, omdat het ontbreekt aan een deal met de NAM over hogere bouwkosten. Dat schrijft minister Kamp in reactie op zes artikelen van Cobouw van eind februari. "Ik wil niet dat de bouwproductie stagneert."
Lees meer ...

Stand van zaken Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Het voorstel (EK, A) is op 21 februari aangenomen door de Tweede Kamer. De PvdA, D66, Van Vliet, Klein, de Groep Kuzu/Öztürk, Houwers, Monasch, de VVD, de SGP en het CDA stemden voor.
Lees meer ...

Nut en noodzaak van RWA in industriegebouwen

Waarom worden rook- en warmteafvoerinstallaties (RWA) niet meer standaard toegepast in industriegebouwen? Deze vraag stond centraal tijdens het onlangs gehouden seminar over RWA in industriegebouwen van de Werkgroep RWA. Duidelijk werd dat een RWA-systeem onder meer zorgt voor een rookvrije vluchtroute, schadebeperkend is en het de gebouwconstructie beschermt.
Lees meer ...

Lokaal Weer

Weerstation Doetinchem Watertoren

Temperatuur: 1.9˚C
Luchtvochtigheid: 93%
Wind: Z 0.0 km/uur

Ing. Frank de Groot'Goede communicatie binnen de bouwsector vraagt kennis van de bouw'

Twitter

gaat met Mitsubishi Corporation in Duitsland de grootste van Europa bouwen.
6 apr.

AFNL: ‘Als je vakkundig bouwt is aansprakelijkheid geen punt’.
24 mrt.

Het kabinet schaft de op nutsbedrijven af per 1 juli 2017.
23 mrt.

Wet voor het bouwen loopt mogelijk nieuwe vertraging op in Eerste Kamer.
21 mrt.

flink verslechterd: op waren er vorig jaar maar liefst 470 ernstige ongelukken.
21 mrt.Fileinformatie

Weerstation D'chem Watertoren


 


U vindt mij ook op:

       
Bureau BouwCommunicatie, Oude Terborgseweg 199b, 7004 DW Doetinchem, tel 0314-325557, fax 0314-361838, frank@bouwcommunicatie.nl